Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczne kotlety mielone"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20728
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5216
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20728
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5216
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Odłóż, by ostygła. Następnie połącz ją z mięsem mielonym. Dołóż pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone, 2 jajka oraz namoczone wcześniej i rozgniecione kajzerki. Całość wymieszaj z solą i pieprzem.
Uformuj kotlety, a do środka włóż po kawałku żółtego sera. Zanurz je najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej.
Tak przygotowane mielone usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe danie serwuj z ugotowanymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
Czas: 50 min 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV