Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klasyczny befsztyk tatarski z jajkiem"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2190
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2190
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Mięso umyć, dobrze osuszyć, włożyć na chwilę do zamrażalnika, mocno schłodzone drobno posiekać, ewentualnie zemleć w maszynce.
Cebulę i korniszony bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z warzywami, podlać olejem, doprawić solą, pieprzem, papryką.
Z masy mięsnej formować nieduże kule. Nakładać na talerz przez obręcz, wyrównać z wierzchu. Udekorować żółtkiem (uwaga – jajka muszą być umyte, sparzone, oczywiście świeże i rozbite tuż przed podaniem).
ok. 12 minut
Mięso musi być najwyższej jakości, świeże! Potrawa nie nadaje się do dłuższego przechowywania!Źródło: Twoje Imperium