Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki jednogarnkowy powrót do klasyki dzisiaj zaproponuję ;-)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 31
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 84
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 31
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 84
Składniki
Wołowinę (polecam udźca) kroimy w niezbyt dużą kostkę. Cebulę siekamy w miarę drobno.
W garnku (wybieramy taki z grubym dnem) rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy wołowinę, przysmażamy, aż się ładnie zrumieni, dorzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.
Teraz do garnka dodajemy: sól, paprykę (ostrą i słodką) i chwilę jeszcze smażymy. Polecam do tego dania użyć słodkiej papryki w wersji wędzonej - bardzo ładnie się komponuje.
Całość zalewamy pomidorami, winem oraz połową szklanki gorącej wody. Zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy i dusimy 1,5 - 2 godziny, aż wołowina pięknie nam zmięknie. Na końcu solimy jeszcze, o ile to konieczne. No i gotowe. Smacznego !!!