Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez bułki tak szybko nie kwasnieje
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Zaleta tej potrawy-moze lezec dluzej i nie skwasnieje (bez bulki). 1kg mielonego miesa wymieszac z okolo 300ml zageszczonego,nieslodzonego mleka,dodac przyprawy (vegetta,majeranek lub inne ziola)dokladnie wymieszac. Przelozyc do foremki (keksowki) -najlepsza jednorazowa z folii alu.Piec okolo 1,5 godziny w 180 st.C.Wyjac,zlac natychmiast plyn jaki sie wydzieli.Klops mozna uzywac jako wedline jak rowniez grubsze plastry podgrzac w sosie i podawac jako dodatek do II dania.