Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2166
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 46
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2166
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 46
Składniki
Tosty namocz w zimnej wodzie, odsącz i wymieszaj z mięsem mielonym, jajkiem i ketchupem. Przypraw solą pieprzem i słodką papryką. Uformuj 24 kuleczki. Na patelni rozgrzej olej i smaż klopsiki z każdej ze stron, aż się zarumienią.
Cebulę pokrój na ćwiartki, pokrop olejem i nadziej na kijki razem z usmażonymi klopsikami. Ułóż na blaszce i piecz przez 10 min. w 200 stopniach.
W tym czasie umyj warzywa. Sałatę porwij, pomidorki i paprykę pokrój, dodaj oliwki. Wymieszaj i polej sosem z utartego octu, oleju, soli, pieprzu i cukru. Szaszłyki podawaj z sałatką.
Czas przygotowania: 75 minut 480 kcal/1 porcja
Bądź kreatywny!
Modyfikuj przepisy. Na pewno wymyślisz świetne danie. Np. kuleczki z mięsa mielonego możesz zastąpić łososiem. Zmiel go lub drobno posiekaj, dodaj cebulę, sól, pieprz, jajko i odciśniętą kajzerkę. Wszystko wymieszaj, zrób kulki i dodaj ulubione warzywa. Wrzuć na ruszt. Pod koniec skrop rybę cytryną.Źródło: Tele Tydzień