Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Bułkę namocz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą kajzerkę oraz cebulę i czosnek. Wbij jajko. Do mięsnej masy dodaj także starty parmezan i posiekane pistacje. Przypraw solą, pieprzem oraz bazylią.
Pomidory umyj, 4–6 pokrój na kawałki, dodaj do masy mięsnej. Foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij masą. Na wierzchu ułóż resztę pomidorów. Lekko je wciśnij, polej oliwą. Piecz 50 minut w temp. 200 st. Udekoruj np. bazylią.Źródło: Tina