Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne danie na obiad.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Wykonanie sosu: Cebulę, czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oliwie, dodać rozmrożone grzyby, wlać bulion, dodać listek laurowy, ziele angielskie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut. Wykonanie klopsów: Mięso połączyć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem, żółtym serem. Przyprawić ziołami sola i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować zgrabne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Następnie klopsy obtaczać w mące i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Usmażone klopsy włożyć do przygotowanego sosu i dusić pod przykryciem około 15 minut. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką maki, zagotować i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami lub grubym makaronem.