Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops z jajkiem w wędzonym boczku"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso mielone wyrób z cebulą, jednym jajkiem, czosnkiem i kajzerką. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz. Masę mięsną ułóż na papierze do pieczenia, uformuj prostokąt (24 na 10 cm). Wzdłuż na środku ułóż jajka. Boki mięsa załóż do środka, uformuj roladę. Owiń plasterkami wędzonego boczku. Ułóż razem w papierem do pieczenia w formie. Piecz 45-50 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie