Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie to fukcjonuje też pod nazwą bigos cygański, choć zupełnie nie wiem skąd taka nazwa,
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 128
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 128
Składniki
1. do mięsa dodać jajko, sol, pieprz, bułke tartą, wyrobić, uformować małe klopsiki, usmażyć na oleju, 2. pieczarki umyć, pokroić, 3. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i pieczarki oraz pokrojona paprykę, chwilę dusić, dodać pomidory w puszce i ewent. koncentrat, pokrojone ogórki, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, dodać zioła, 4. do sosu włozyć klopsiki, dusić ok 10 min, smacznego