Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki czosnkowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 210
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8944
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 210
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8944
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Cebulkę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Wbij jajko. Wsyp bułkę tartą. Dodaj sól czosnkową i pieprz do smaku. Dobrze wyrób masę. Ser pokrój na 8 kawałeczków. Każdy z nich oblep mięsną masą. Uformuj kulki. Ułóż je na deseczce zwilżonej wodą.
Warzywa z włoszczyzny (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do garnka. Zalej bulionem, gotuj 10 minut.
Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Partiami wkładaj klopsiki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Potem włóż do wrzącego wywaru i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Podawaj z warzywami.Źródło: Tina