Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Łodygi selera oczyść, umyj, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć przygotowane warzywa. Dodaj łyżkę koncentratu, oprósz papryką. Zasmaż. Dołóż pomidory z puszki razem z zalewą. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Duś ok. 20 minut.
Bułeczkę namocz, odciśnij. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj bułkę, jajko, resztę koncentratu pomidorowego i oregano. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Z masy mięsnej uformuj 20 niewielkich kuleczek. Klopsiki zrumień na rozgrzanym oleju. Przełóż do sosu pomidorowego i duś razem ok. 15 minut. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj