Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki duszone z warzywami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1023
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12046
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1023
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12046
Składniki
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Dwa ząbki czosnku i cebulę obierz, posiekaj. Do mielonej łopatki dodaj bułkę, czosnek i cebulę, oprósz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, dokładnie wyrób na jednolitą masę.
Z masy mokrymi dłońmi uformuj pulpeciki. Olej rozgrzej na patelni, usmaż pulpeciki ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Pozostały ząbek czosnku obierz, posiekaj. Masło stop w rondlu. Wsyp warzywną mieszankę, podsmaż. Wlej wino, wymieszaj, odparuj. 3 Wlej sos sojowy, dodaj pulpeciki, wlej śmietanę, dodaj czosnek, wymieszaj.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i paprykami. Gotuj kilka minut, aż sos się zredukuje. Klopsiki podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem, ew. z purée ziemniaczanym.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie