Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki pachnące cytryną"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
40 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Na 6 porcji
Cytrynę dokładnie myję, parzę i ścieram z niej całą skórkę.
Mieszam ją z mięsem, posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Formuję dłońmi małe klopsiki, obtaczam je w mące i smażę na gorącym oleju na złoty kolor.
Pod koniec smażenia klopsiki podlewam wodą (100 ml), dodaję posiekane rodzynki, przecier pomidorowy i jogurt. Duszę całość na małym ogniu mniej więcej 10 min.
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Kobieta i życie