Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 122
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 122
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 275
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2916
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy. Gotujemy na twardo 2 jajka, gdy wystygną obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do ryżu.
Do ryżu z jajkami wbijamy surowe jajka i mieszamy. Masę ryżową doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz zieloną cebulkę (lub smażoną cebulkę Knorr) i wszystko jeszcze raz mieszamy na jednolitą masę.
Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej lekko spłaszczając. Klopsiki kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy z obu stron na jasnozłoty kolor. Klopsiki świetnie smakują z różnymi sosami (ja uwielbiam najbardziej z sosem pieczarkowym, ale polecam również sos pomidorowy lub koperkowy). Smacznego! :)