Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Wszystko oprócz mąki wrzuciłam do malaksera z końcówką do ciast. Wodę także, do mielonego wołowego powinno się ją dodawać aby rozluźnić mięso. Masę wyrobiłam, aż zbiła się w kule i schłodziłam ją.
Klopsiki uformowałam naoliwionymi dłońmi.
Obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam klopsiki, dodałam obok pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieniła, zdjęłam ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i zalałam pulpeciki wodą filtrowaną. Rozrobiłam dwie łyżki mąki z wodą i zagęściłam sos. Do sosu dodałam pieprz i sól do smaku. Pogotowałam całość z 15 minut.
Smacznego :)