Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alrernatywa dla klasycznych kotletów mielonych.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 236
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 214
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 236
Składniki
Wszystkie składniki na klopsiki wymieszać w misce i uformować z nich niewielkie kulki.
Na dużej patelni roztopić tłuszcz i usmażyć klopsy z każdej strony. Usmażone klopsy przenieść na talerz.
Na tej samej patelni przygotować sos - rozpuścić masło klarowane/olej. Dodać mąkę i cały czas mieszając podgrzewać ok. 1 minutę.
Dodać rosół/bulion/wodę I gotować 1-2 minuty.
Dolać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.
Na patelnię z sosem dodać usmażone klopsy, przykryć pokrywką i podgrzewać wszystko przez kolejne 8-10 minut.