Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na łatwe i pyszne danie
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Mięso mielone doprawiamy swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przyprawami. Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokroić. Z mięsa mielonego uformować kulki i smażyć bez panierki na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Następnie przełożyć klopsiki do innego naczynia a na tym tłuszczu co smażyło się mięso wrzucić kolejno: cebulę, przeciśnięty czosnek, pieczarki oraz paprykę. Całość dusić pod przykryciem ok 20 minut, pod koniec dodać przetarte pomidory oraz klopsy. Chwilę jeszcze dusić. Sos można doprawić do smaku solą oraz pieprzem jeśli w smaku wyda się mało wyrazisty. Sos można podlać również odrobiną wody jeśli wyjdzie zbyt gęsty. Danie posypać koperkiem lub natką pietruszki dla wzmocnienia smaku. Smacznego!