Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
1. przygotować sos pomidorowy: posiekać cebulę i czosnek, poddusić na oleju, dodać koncentrat, zalać bulionem, gotować, zaprawić mąką rozrobioną w wodzie, dla większej gładkości można sos zmiksować, doprawić solą i pieprzem, 2. do mięsa dodać namoczoną bułeczkę, jajko, cebulę i przyprawy, wyrobić dokładnie, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej, obsmażyć na rumiano na oleju, włożyć do sosu, gotować ok 20 min, smacznego