Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną potrawkę sycąca i smaczną. Potrawka prosta i szybka w przygotowaniu.
garnek, miska, sitko, praska do czosnku, talerz,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną natką pietruszki, dodaj przyprawy, jajko oraz bułkę tartą, wymieszaj tak aby wszystkie składniki się połączyły, formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Zagotuj wodę włóż klopsiki tak na 10 min. Po 10 minutach klopsiki przełóż na sitko. Obraną i pokrojoną cebule podsmaż na oleju, dodaj starte na tarce jabłka, sok pomidorowy przecier, posiekaną bazylię, do smaku dopraw pieprzem i solą, jeszcze chwile pogotuj i włóż klopsiki. Ugotuj w osolonej wodzie makaron, po ugotowaniu przepłucz zimną wodą. Na talerze nałóż ugotowany makaron, polej klopsikami z sosem. Udekoruj świeżą bazylią.