Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki w warzywach"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 122
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 71
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42592
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 122
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 71
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42592
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Następnie wlej 2 łyżki zimnej wody. Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Marchewki obierz. Brukselki i fasolkę dokładnie oczyść. Warzywa opłucz. Marchewki pokrój w plasterki, brukselki na połówki. Obraną cebulę potnij w ćwiartki. Pokrojone warzywa włóż do garnka i zalej zimną wodą. Gdy woda się zagotuje, wrzuć do niej kostki bulionowe i gotuj jeszcze około 10 minut.
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do wywaru z warzywami i gotuj około 20 minut. Następnie wyjmij je razem z warzywami, a wywar zagęść. Klopsiki podawaj z kluskami kładzionymi, polane sosem i posypane posiekanym koperkiem.Źródło: Na żywo