Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki z brukselką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi.
Mieloną wołowinę wyrób z czterema łyżkami wody, przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj ok. 20 małych klopsików. Olej rozgrzej na patelni, włóż klopsiki, usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.
Brukselki oczyść, natnij w kilku miejscach. Ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Osącz. Klopsiki i brukselkę nadziej na patyczki do szaszłyków.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie