Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z brukselką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 36
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 36
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Bułkę wymieszaj z mięsem i jajkiem.
Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz starty żółty ser. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyrób. Uformuj z niej kuleczki.
Brukselkę oczyść, potnij na połówki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Pokrojone warzywa zalej bulionem. Gotuj ok. 15 minut. Cebulę obierz, potnij w plasterki.
Wrzuć ją razem z fasolką do garnka z warzywami po 10 minutach gotowania. Następnie ostrożnie dołóż klopsiki.
Gotuj je razem z warzywami ok. 15 minut. Przed podaniem potrawę posyp mielonym kolorowym pieprzem i udekoruj koperkiem.
50 min •Porcja: 485 kcal •Cena porcji: ok. 3,50 złŹródło: Naj