Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki na parze z imbirem i ogórkiem konserwowym.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 271
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 271
Składniki
Imbir obieramy. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy razem z imbirem. Mięso w misce doprawiamy papryką, curry, solą i pieprzem. Zagniatamy je , aby przyprawy dobrze się połączyły z mięsem. Z mięsa robimy kulki , do środka każdej wkładamy miniaturowego ogóreczka , formujemy małe kulki. W saganku na parę gotujemy wodę. Wkładamy klopsiki i gotujemy kilkanaście minut. Uważamy aby nie przegotować , bo będą za suche. Podajemy z ziemniaczkami i warzywami gotowanymi na parze .