Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z pieczonymi paprykami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1691
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1691
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Składniki
Papryki umyj i w całości ułóż na dużej, płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 °C przez 20 minut. Następnie gorące papryki włóż do garnka i szczelnie zamknij. Gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i usuń gniazda nasienne.
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Następnie wlej 2 łyżki zimnej wody.
Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do bulionu i gotuj około 20 minut. Następnie wyjmij je i podawaj z paprykami.Źródło: Na żywo