Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Sposób przygotowania klopsików: 1. Mięso mielone przekładam do miski, wsypuję bułkę tartą, sól, pieprz, paprykę ostrą. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, przesmażam na rozgrzanej oliwie z oliwek i dodaję do mięsa. Mięso wyrabiam, formuję podłużne kotlety i smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania sosu: 1. Do naczynia blendującego wlewam oliwę z oliwek, wino białe, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, wsypuję cukier, oregano, sól, pieprz. Wszystkie składniki miksuję blenderem dwie minuty, następnie przelewam do rondelka i gotuję około pięciu minut. Sposób podania dania: 1. Ryż gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu do ryżu dodaję dwie łyżki sosu i dokładnie mieszam. Ryż wykładam do naczynia, obok układam klopsiki, polewam sosem i podaję. 2. Smacznego.