Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki z warzywami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
Różyczki brokułów gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Połowę wyjmuję i studzę, resztę dogotowuję do miękkości. Obraną marchewkę gotuję, połowę kroję w kostkę.
Do miski wrzucam mielone mięso, marchewkę i mięciutkie brokuły, szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz, jajko i łyżkę bułki tartej. Wyrabiam na jednolitą masę.
Formuję klopsiki, obtaczam w bułce tartej, smażę na oliwie. Podaję z ugotowanymi na półmiękko brokułami i pozostałą marchewką.
Przepis nadesłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 3,30 zł.</strong>Źródło: Rewia