Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9912
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9912
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce (lub przemielić przez maszynkę). Przełożyć na cedzak, by pozbyć się nadmiaru wody. Na tarce zetrzeć też cebulę i czosnek.
Przygotować ciasto. Wymieszać ziemniaki, cebulę, czosnek, majeranek, jajka i przyprawy. Dodać mąkę, Tyle by ciasto nie było za rzadkie i dobrze się lepiło na nie za duże klopsy.
Tak przygotowane klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Klopsy podawać z sosem, np. pieczarkowym, pomidorowym, czy też czosnkowym.