Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad w jednym daniu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1160
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11770
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1160
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11770
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawami do smaku i śmietaną. Uformować na dłoni małe klopsiki i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego, na niej położyć obrane, pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki i posypać przyprawą do zup. Na ziemniaki położyć klopsiki, zalać piwem wymieszanym z wodą, obłożyć listkami mięty, rozmarynu, listkami laurowymi i nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez pół godziny. Podawać zaraz po upieczeniu.