Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste klopsy mielone według maminego przepisu. Wychodzą niezwykle delikatne. Można je usmażyć na patelni, upiec w piekarniku lub zalać sosem i dusić pod przykryciem. Świetnie smakują podawane z ziemniakami i surówką. Duszone w sosie można podać z makaronem bądź ulubioną kaszą. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Składniki
Czerstwą kajzerkę przełóż do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw na bok do namoczenia. W trakcie moczenia obróć bułkę, żeby wchłonęła płyn z każdej strony. Namoczoną bułkę odciśnij z nadmiaru mleka.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym masłem. Następnie odstaw podsmażoną cebulę do wystudzenia.
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj bułkę odciśniętą z mleka, przestudzoną cebulę. Wbij jedno całe jajko. Mięsną masę dopraw solą i pieprzem.
Masę na klopsy mielone wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości pulpeciki.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła klarowanego. Klopsy mielone smaż na złoty kolor z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami.