Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy mielone to częsta potrawa w moim domu dlatego przygotowuję je z różnymi dodatkami, a gdy sezon grzybowy w pełni tak i klopsy z grzybami goszczą na moim stole. Klopsy te są bardzo proste w przygotowaniu no i wyjątkowo smaczne.
miska, patelnia, nóż,
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 16
Składniki
Obraną, pokrojoną cebulę podsmażamy do zeszklenia, do cebuli dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby i podsmażymy do miękkości. Mięso mielone wkładamy do miski. Dodajemy namoczoną w mleku lecz odciśniętą bułkę, jajko, rozgniecione drobno posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku oraz przyprawę do mięsa mielonego. Do całości dodajemy podsmażoną i ostudzoną cebulę z grzybami. Całość zagniatamy na jednolitą masę. Gdyby masa była za luźna dodajemy bułkę tartą i ponownie mieszamy. Z masy formujemy klopsy i smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.
Smażenie klopsów.