Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, przełożyć do miski, przestudzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia. Dodać do miski z kaszą razem z jajkiem, mięsem mielonym, solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, lekko je spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 8 średnich klopsów. Klopsy najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga