Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna, zdrowsza wariacja na temat poczciwych mielonych :-). bez jajka i bułki za to z płatkami owsianymi. klopsy są soczyste, mięciutkie, smaczne, polecam :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Płatki zalać wrzącą wodą. Odstawić aby nasiąkły i zmiękły. Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć do zeszklenia, wystudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory, przestudzoną cebulę i płatki owsiane, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Z mięsa formować klopsy, lekko spłaszczając i smażyć je na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)