Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i koperek, a do środka kawałek sera feta. Klopsy wyszły pyszne i szybko zostały zjedzone.
patelnia, miska,
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
Składniki
Bułkę zalewamy mlekiem lub wodą i odkładamy do namoczenia. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki , koperek, obraną pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Rękoma nabieramy porcję masy rozpłaszczamy w dłoni lub na talerzyku, nakładamy kawałek sera feta i formujemy klops, klopsy panierujemy w bułce tartej i tak do wyczerpania masy. Panierowane klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniakami oraz ulubionymi dodatkami u mnie gotowane warzywa.