Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy w pomidorowej zupie z ryżem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 3,50 zł.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki. Szczypiorek drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę.
Do mięsa dodajemy twarożek, pół pokrojonej cebuli, pieprz, sól, paprykę i dobrze wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi rękami formujemy niewielkie kulki. Smażymy na rozgrzanym oleju, uważając, żeby się za bardzo nie spiekły. Pod koniec dodajemy pozostałą pokrojoną cebulę i smażymy jeszcze 5–7 minut. Klopsiki przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Do rondelka po smażeniu pulpecików, w którym została cebula, wlewamy bulion, dodajemy rozprowadzony wodą koncentrat, wrzucamy groszek, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i gotujemy 10–15 minut. Do gotującej się zupy dodajemy ugotowany ryż i klopsiki, mieszamy. Rozlewamy na talerze i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Wartość odżywcza porcji 400 kcal Białko 32 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 43 gŹródło: Rewia