Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy z makaronem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22478
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22478
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 94
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, poczekaj, aż napęcznieje. Odciśnij, rozdrobnij widel cem i połącz z mięsem mielonym. Dodaj jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj. Uformuj z nich małe klopsiki.
W garnku zagotuj wodę. Do wrzątku wrzucaj partiami przygotowane klopsy. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Do wywaru po klopsach wlej koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Podawaj z klopsami.Źródło: Telemax