Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-08-2016
Proste składniki, a niebywałe i bardzo pomysłowe danie. Z pewnością zaskoczy waszych domowników i gości :)
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 168
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 24
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 168
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 24
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić je na kawałki, doprawić solą i pieprzem.
Por umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki.
W misce zmieszać mięso z porem, wbić jajka i dodać 4-5 łyżek bułki tartej (wedle uznania), wszystko dokładnie wymieszać. Przy pomocy pozostałej bułki tartej formować klopsy.
Gotowe klopsy smażyć na rozgrzanym oleju, ok 7-8 minut z każdej strony.
Smacznego :)