Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie obiadowe i nie tylko które pamiętam z dzieciństwa. Kluseczki kładzione z serem polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem. Kultowe danie mojego dzieciństwa które babcia często robiła gdy miałam ochotę na coś słodkiego.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 171
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 171
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 111
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 448
Składniki
W misce rozgnieść widelcem ser , dodaj jajka, sól cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozpuść masło i dodaj bułkę tartą zeszklij na złoty kolor.
Wodę z solą zagotuj w garnku, na wrzącą wodą nakładaj za pomocą łyżeczki ciasto za każdym razem wkładaj łyżeczkę do wody żeby ciasto ładnie odchodziło. Gotuj kluseczki około 3 minuty od wypłynięcia.
Kluseczki kładzione wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej i układaj na talerzu. Wierzch polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.