Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli zagotować. Do gotującej wody wsypać 3 szklanki mąki dobrze wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak /u mnie 500g/ i tyle mąki ile się wgniecie. Następnie postępować tak jak przy robieniu kopytek.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Zagotować 3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli.
Do gotującej wody dodać 3 szklanki mąki i dobrze wymieszać, pozostawić do wystygnięcia
Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak / u mnie 500g/ wyrobić tak jak ciasto na kopytka, dodać mąki tyle ile się wgniecie. Kroimy cienkie kluseczki - 1 cm