Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski gryczane kładzione z serem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Kaszę zmielić w młynku albo w blenderze. Uzyskaną mąkę wysypać na stolnicy, zrobić dołek w środku, wbić jajka, dodać sól i ok. pół szklanki wody. Wyrobić na niezbyt gęste ciasto. Przykryć ściereczką i zostawić na około 30 minut, żeby odpoczęło.
Łyżką stołową nabierać po trochu ciasta i kłaść je na gotującą się osoloną wodę. Gotować kluski ok. 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na ogrzane talerze. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić.
Twaróg rozgnieść widelcem, lekko osolić. Wykładać na talerze z gorącymi gryczanymi kluskami. Okrasić zrumienioną cebulką, polać tłuszczem ze smażenia. Sałatę umyć, poszarpać. Dekorować danie zieleniną i natychmiast podawać.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium