Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Wbij jajko do kubeczka, dodaj mąkę i sól. Łyżką lub widelcem ucieraj tak długo, aż powstanie gładkie, płynne ciasto. Im dokładniej będzie wymieszane (bez grudek), tym smaczniejsze będą kluski.
Wylewaj ciasto stopniowo na gotującą się wodę, zupę lub mleko. Gotuj kilka minut. Kluski z wody odcedź, te w zupie lub w mleku – od razu podawaj. Do ciasta możesz dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek lub łyżkę maku.Źródło: Olivia