Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To są najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Najlepiej smakują polane sosem z bułki tartej.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Bułkę tartą z łyżeczką cukru lekko przyrumieniamy na suchej patelni. Połowę odsypujemy do szklanki, resztę zostawiamy na patelni. Ser rozgniatamy metalową łyżką wazową, lub jak kto woli przeciskamy przez praskę. U mnie przy takiej ilości sera łyżka sprawdza się doskonale. Do roztartego sera dodajemy jajko, mąkę i sól. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części, z każdej formujemy wałek i kroimy ukośne paski. W szerokim garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wkładamy kluski i gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia. Kluski wyjmujemy , wodę zostawiamy i po jednej łyżce wazowej dolewamy do prażonej bułki. Całość doprowadzamy do wrzenia, dosładzamy cukrem. Kluski polewamy sosem i posypujemy bułką.