Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne :-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16734
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 93
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 365
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 139
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16734
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 93
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 365
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 139
Składniki
CIASTO NA KLUSKI:
Mleko podgrzać żeby było letnie i rozpuścić w nim drożdże. Do mleka z drożdżami dodać resztę składników i wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu rozwałkować na grubość ok 1,5 cm i wycinać kluski. (Do środka można dodać np jagody).
Gotować na parze ok 8-10 minut.
SOS TRUSKAWKOWY:
Truskawki miksujemy (jeśli mieliśmy mrożone oczywiście najpierw rozmrażamy).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem następnie dodajemy zmiksowane truskawki i delikatnie mieszamy.
Gotowe kluski polewamy sosem i wcinamy :-)
SMACZNEGO!!!