Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski po bolońsku"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 29
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 108
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 106
Składniki
Pomidory wyjmij z zalewy (nie wylewaj jej). Posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, wyciśnięty przez praskę czosnek i cukier. Podgrzewaj, aż powstający sos się zredukuje, dolej ocet. Dopraw do smaku i duś jeszcze kilkanaście minut.
kluseczek wymieszaj, wyrabiaj, aż powstanie jednolite ciasto (takie jak na kopytka). Przełóż je na wysypany mąką blat, odkrawaj po małym kawałku, formując z każdego zgrabne owalne kluseczki. Wrzuć je do osolonego wrzątku. Gotuj, aż wypłyną. Odcedź.
Rozmaryn podgrzej z masłem i wymieszaj z kluseczkami. Podawaj z sosem pomidorowym i bazylią.Źródło: Naj