Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski serowo ziemniaczane z dodatkiem koperku są bardzo smaczne i puszyste , można je podawać z sosem , polane masłem lub ze skwarkami.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 193
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować , następnie przecisnąć przez praskę razem z serem , dodać jajko obie mąki i sól ,wyrobić ciasto.
Koperek pokroić dodać do masy serowo ziemniaczanej . Z ciasta można formować wałeczki i kroić jak kopytka lub formować okrągłe kulki.
Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni na rumiano.
W garnku zagotować osoloną wodę i wrzucać okrągłe kluski do wrzątku , gotować około 5 minut od wypłynięcia. Podawać na ciepło ze skwarkami . Smacznego.