Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, okraszone skwarkami z cebulką kluski śląskie.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14140
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14140
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 37
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Ziemniaki przepuszczamy przez praską 2 razy, dodajemy jajko sól do smaku i mąkę. Dobrze ugniatamy (wyrabiamy) ciasto żeby odchodziło od rąk. Formujemy na posypanej mąką stolnicy kluski z nagnieceniem. Gotowe kluski wrzucamy do wrzącej i osolonej wody i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia klusek do góry. Wybieramy łyżką cedzakową, układamy na talerz i polewamy roztopionym smalcem ze skwarkami i cebulą, posypujemy koperkiem i dekorujemy natką selera i bazylii czerwonej. Smacznego !!!