Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ziemniaki więc postanowiłam je wykorzystać i przygotowałam z nich kluski śląskie w kształcie kopytek. Jak to mówię nic się nie marnuje.
praska, miska, nóż, garnek, deska do krojenia, łyżka cedzakowa,
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę do miski. Wyrównać powierzchnię. Ciasto podzielić na 4 równe części , jedną część wyjąć a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać, dodać jajko i soli do smaku, ponownie wymieszać. Z masy uformować wałek i pod skosem kroić niewielkie kluski czyli kopytka. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Do gotującej wody porcjami wrzucać kluski i gotować od chili wypłynięcia na powierzchnię wody od 3 - 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową. Smacznego.
Przygotowanie klusek.
Kluski po ugotowaniu gotowe do spożycia.