Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie w tempurze"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel, ubij w garnku. Masę podziel na 4 części. Jedną wyjmij, wsyp w to miejsce skrobię i szczyptę soli. Wyrób masę, uformuj kluski śląskie.
Ugotuj. Tempurę wymieszaj z bułką tartą. Kluski zanurzaj w jajkach, potem w tempurze. Smaż na oleju z obu stron.
Porcje 5, 60 min, cena 1,80 zł, kalorie 384 kcal.Źródło: Takie jest życie