Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny produkt, który próbujemy. Kluski wyszły rewelacyjne <3
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 298
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Pasternak obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy ze szczyptą cukru i soli, do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i mielimy na maszynce o średnich oczkach. Do pasternaku dodajemy mąkę, szybko zagniatamy na gładko i formujemy kluski. Na środku robimy wkląs. Gotujemy w osolonym wrzątku około 5 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.