Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strasznie nie lubię marnować jedzenia, wczoraj specjalnie ugotowałam więcej ziemniaków aby dziś zrobić kluski na obiad powiem że wyszły pyszne nawet mąż zadowolony.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Ugotowane dnia poprzedniego ziemniaki przecisnąć przez prasę do ziemniaków.
Dodać jajka i mąkę.
Dokładnie wyrobić za pomocą ręki do połączenia składników.
Na gotującą się osoloną wodę wkładać uformowane kluski.
Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 5 minut.
Obiad podałam ze skwarkami z boczku parzonego oraz surówką z kiszonej kapusty.