Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski w jajkach smażonych"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 283
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1063
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1511
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 283
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1063
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1511
Składniki
Przepis przysłała Kinga Skowrońska z Rusocina.
Trzy jajka wbij do miski. Dodaj mąkę i szklankę wody, oprósz solą, wyrób ciasto (nie może być ani za gęste, ani za rzad kie. Dobrze wyrobione łatwo odchodzi od łyżki).
W garnku zagotuj 2 litry wody z łyżką soli. Na wrzątek wrzucaj niewielkie, kładzione łyżką kluski. Gdy wypłyną, gotuj minutę. Wyjmij łyżką cedzakową.
Z pozostałych jajek usmaż na niewielkiej ilości oleju jajecznicę. Przypraw do smaku. Wymieszaj z gorącymi kluskami i podawaj.Źródło: Chwila dla Ciebie